Home (030) 767 03 90

Spraakmakende Transacties maart 2017

Uitgelicht aanbod: Drift 17 te Utrecht

Type: Monumentale kantoor – en/of opleidingsruimte in het centrum van Utrecht
Oppervlakte: Circa 1.044 m2 verdeeld over 4 verdiepingen met 10 parkeerplaatsen
Omschrijving: Drift 17 is gelegen op loopafstand van alle stedelijke voorzieningen, met uitzicht op het Janskerkhof en op steenworp afstand van de Neude. Iedere zaterdag is het Janskerkhof toneel voor de van oudsher bekende bloemen- en plantenmarkt. Tevens zijn er rondom het plein leuke restaurantjes, een cocktailbar en talloze koffietentjes.

Het statige pand dateert uit de 16e eeuw en in de 17e eeuw werd de rechtervleugel en een koetshuis aan de Keizerstraat toegevoegd. In 1898 vestigde de vermaarde Utrechtse edelsmid Jan Hendrik Brom, lid van het Bernulfusgilde, hier zijn smederij. Aan de Drift lagen de tekenkamers. Brom liet de voorgevel verbouwen door architect P.J. Houtzagers met toevoeging van allerlei neo-elementen. De hal in Art Nouveau stijl ontwierp hij samen met zijn leerling Gerrit Rietveld. De fabrieksschoorsteen die uit het dak van het koetshuis oprijst, herinnert nog aan de fabriekshal van de smederij. Het object heeft nadien diverse gebruikers gehad waaronder ABN-AMRO en Universiteit Utrecht.

De nieuwsbrief Spraakmakende Transacties is bedoeld voor eenieder die interesse heeft in de zakelijk onroerendgoed markt. Bekijk hier de spraakmakende transacties van maart 2017.

82379_Molenbeek-Drift-bewerkt.jpg
Dynamis (030) 767 03 90
Deze website is het beste te bekijken als uw tablet gekanteld is.