Go to EXPO: Mijn persoonlijke uitdaging (blog 2a)
23-09-2018

Go to EXPO: Mijn persoonlijke uitdaging (blog 2a)

Go to EXPO in aanloop naar de EXPO deel 2

4 dagen fietsen, 200 kilometer per dag, met de Dynamis-fakkel aan het stuur. Zo gaat Dynamis dit jaar naar de EXPO REAL in München: de grootste vakbeurs op het gebied van vastgoed en vastgoedinvesteringen. In een paar blogs vertellen we je meer over deze actie.

marketing & communicatie manager Manon Veldkamp doet ook mee met de Go to EXPO. Dat was niet zomaar een gemakkelijke keuze. Toch besloot ze ervoor te gaan.

Manon Veldkamp: “De fakkel die we meenemen staat voor mij symbool voor de Olympische topprestatie die sporters elke dag leveren. Een topprestatie waar de bewoners van het Leontienhuis ook dagelijks voor moeten gaan in de strijd tegen hun ziekte. De fakkel geeft wat mij betreft ook aan dat we het samen doen, dat we samen sterker zijn dan alleen. Dat geldt voor de bewoners van het Leontienhuis, voor de topsporters tijdens de Olympische Spelen, voor de deelnemers van onze fietstocht, maar ook voor onze partners die samen 1 Dynamis vormen.”

Persoonlijke uitdaging
Of ik zelf ook wilde meefietsen, was natuurlijk de vraag. Tja, als je dan ziet dat de mensen in het Leontienhuis elke dag vechten tegen hun eetstoornis, wie ben ik om dan de uitdaging om een aantal dagen te fietsen niet aan te gaan? Dus ik zei ja. Ook al was dat voor mij een hele overwinning. Een jaar geleden gebeurde er namelijk iets wat mijn leven op z’n kop zette …

Het ongeluk
Op 30 augustus 2017 gingen mijn zoon en ik aan het eind van de middag een rondje fietsen. Ik was (zoals gewoonlijk) nog aan de telefoon voor het werk, terwijl mijn zoon buiten op mij stond te wachten. Hij werd ongeduldig, ik legde snel op en in de haast vergat ik mijn helm. Geen zin om weer terug te keren, fietste ik zonder. Een paar kilometer voordat ik weer thuis was, ging het mis. Ik sloeg over de kop en belandde op het wegdek. Schijnt, want ik kan me het niet meer herinneren. Ik ging per ambulance naar het ziekenhuis, met veel kneuzingen en schrammen en naar wat later bleek een zware hersenschudding. En dat op mijn trouwdag ...

Training
Sindsdien had ik uit angst niet meer gefietst. Dus het was een hele uitdaging om die knop om te zetten. De eerste keren training waren echt zwaar. Alle herinneringen kwamen weer boven. Maar toen dacht ik aan de mensen in het Leontienhuis, die elke dag zo hard tegen hun eetstoornis moeten vechten. Niet alleen voor hen zwaar, maar ook voor hun naasten. Dat werd echt mijn drive en motivatie om door te zetten en om de uitdaging aan te gaan.

Mijn persoonlijke doel
Mijn persoonlijke doel is om 50 kilometer per dag mee te fietsen. Mijn collega’s die meer getraind zijn, zullen per dag bijna 200 kilometer fietsen. Je snapt dus hoeveel respect ik voor hen heb!

Het doel van Dynamis
Vanuit Dynamis willen wij zoveel mogelijk geld op halen voor het Leontienhuis. Het Leontienhuis is volledig afhankelijk van sponsoren en donaties. Daarom dragen wij graag een steentje bij. Wil je mij en de andere fietsers sponsoren? We zijn blij met alle donaties. Ons doel is om € 15.000 euro op te halen.

Ja ik doneer!

Blog 1: Go to EXPO "het idee" (in aanloop naar naar de EXPO deel 1)

Lees meer blogs en interviews over Go to EXPO zie categorie Go to EXPO

Meer informatie over de Go to EXPO actie
Meer informatie over Dynamis
Meer informatie over het Leontienhuis


Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.