Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
7575 AB, Oldenzaal

Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal

€ 128 p/m² p.j.

Omschrijving

TE HUUR UNIEKE KANTOORRUIMTES IN HET "GELDERMAN" COMPLEX Te huur een tweetal kantoorruimtes van ca. 32 m², gelegen op de 1e verdieping in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer van het “Gelderman-complex”. Het...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 32 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Download de Brochure

Download Dynamis brochure

Bedrijfstakken in Oldenzaal

Kenmerken

Overdracht
Huurprijs € 128 p/m² p.j.
Huur BTW belast ja
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1863
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Enschedesestraat 2
Plaats Oldenzaal
Land NL
Kantoor
Oppervlakte 32 m²
Oppervlakte in units vanaf 32 m²
Verdiepingen
  • 2
Voorzieningen
  • inbouwarmaturen
  • toilet
  • pantry
  • verwarming

Uitgebreide omschrijving

TE HUUR UNIEKE KANTOORRUIMTES IN HET "GELDERMAN" COMPLEX

Te huur een tweetal kantoorruimtes van ca. 32 m², gelegen op de 1e verdieping in een unieke en inspirerende omgeving met de authentieke industriële sfeer van weleer van het “Gelderman-complex”.

Het karakteristieke Gelderman-complex met haar monumentale waarden biedt (groeiende) ondernemers kantoorruimten in dit bijzondere bedrijfsverzamelgebouw, waar de originele elementen worden gecombineerd met de wensen van deze tijd en zij elkaar zo op een zeer aangename wijze versterken.

De fabriek bestaat uit de oorspronkelijke weverij met de kenmerkende shed- of zaagtanddaken en de voormalige zakkennaaierij met haar hoge lichte ruimten. Het Gelderman complex kenmerkt zich door de moderne energiezuinige installaties voor vloerverwarming en internetverbindingen en het oude metselwerk, dat zichtbaar blijft in de binnenmuren, die voor het overige strak worden gestuct.

Bestemmingsplan:
Bedrijventerrein De Eekte-Hazewinkel met als enkelbestemming volgens artikel 7 van de planvoorschriften “gemend”(zie bijlage).

Kadastraal:
Gemeente Oldenzaal, Sectie E, Nummer 1459

Gelderman fabriek en historie:
150 jaar geleden waren nog vele arbeiders dag in dag uit textiel aan het produceren in de enorme bedrijfshallen, nu herbergt deze monumentale fabriek nieuwe bedrijvigheid. Volledig ingericht met kantoren en bedrijven en met ondersteunende horeca. Het inspiratiehart gaat het centrum vormen met een algemene ruimte (lobby), vergader- en presentatieruimte.
Vele gebruikers gingen u al voor, onder andere SOM=, Qua Koken, Yellow, AdCase B.V., Metal Radar, Masterphoto, Studio Nieuwe Weide, Mediaserve International, Mediastap, Avinty, Timber Trade Connection B.V., Marc op de Weegh, Robin Piek - videoproducties, FAN, Dichtbij Duurzaam, Tinki, Architecten plus sCBa architecten, fit20 / Gezond Twente, Promanteq en Dijkoraad.

Doelgroep en doelstelling:
Doelgroep: Een ondernemer/organisatie die zich wil huisvesten in inspirerende plek, waar historie, ondernemingszin, creativiteit, kennis en economie samenkomt. Dus elke organisatie of individu die affiniteit heeft met het hoofdthema van de Gelderman fabriek en haar omgeving in het algemeen.
Doelstelling: Het stimuleren van samenwerking. Samenwerking tussen sectoren, bedrijven en mensen. Samenwerking die zorgt voor een innovatieve oplossing voor een probleem, een gedenkwaardige creatieve productie of een waardevol inzicht.

Indeling en oppervlakte(en)
De totale verhuurbare oppervlakte van het onderhavige object bedraagt 32,1 m² en is als volgt onderverdeeld:

ca. 32,1 m² kantoorruimte (B1-1g) gelegen op de 1e verdieping

De oppervlakten zijn gemeten door verhurend makelaar uit een kopie bouwtekening. Het opgegeven metrage is derhalve indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend noch kan er sprake zijn van enige verrekening achteraf.

Het object wordt opgeleverd met o.a. de volgende voorzieningen:

- vloerverwarming
- deels vloerbedekking en deels PVC
- gemeenschappelijke pantry voorzien van moderne keukenapparatuur
- verlichtingsarmaturen
- gemeenschappelijke en representatieve entree
- horecaruimte (restaurant Qua Koken) waar alle huurders gebruik van kunnen maken)
- sanitaire ruimten

Huurprijs:
€ 128,83 m² per jaar, te vermeerderen met btw, service- en energiekosten. Niet inbegrepen zijn abonnement- en gebruikskosten voor telecommunicatie, internet, CAI en dergelijke. Het parkeren op de parkeerplaatsen van het buitenterrein behorende tot het complex zijn bij de huurprijs inbegrepen.

Servicekosten:
Indicatie servicekosten: 17,-- per m² per jaar excl. btw, waaronder inbegrepen:
- schoonmaak algemene ruimte
- groenvoorziening en terreinonderhoud
- algemene beveiliging
- etc.

De energiekosten worden doorbelast op basis van werkelijk verbruik. Dit wordt bepaald aan de hand van tussenmeters. Het voorschotbedrag voor de energie wordt in eerste instantie op € 23,-- per m² per jaar gesteld (excl. btw). Dit kan worden bijgesteld, nadat er reële verbruikscijfers beschikbaar zijn.

Huurtermijn:
Flexibele huurtermijnen zijn bespreekbaar, in ieder geval minimaal 1 (één) jaar.

Verlengingstermijn:
In onderling overleg.

Opzegtermijn:
6 (zes) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum.

BTW:
Er is sprake van een verhuur met btw. Indien huurder niet voldoet aan de fiscale 90% btw-norm zal er een btw-vervangende opslag worden berekend.

Zekerheidsstelling:
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering:
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI - Alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Bereikbaarheid:
Bereikbaarheid per auto is goed. De units zijn op ca. 5 minuten rijafstand gelegen van de autosnelweg A1. Bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Het NS- en busstation zijn in de directe omgeving gesitueerd.
Uniek is het feit, dat u en uw collega’s binnen 5 minuten naar het stadshart van Oldenzaal wandelen.

Omgevingsfactoren:
In de directe omgeving bevindt zich het NS- en busstation, ontsluitingswegen en snelweg A1. Tevens is er een goede ligging ten opzichte van het centrum van Oldenzaal.
Naast de fabriek staat het markante pand van Avinty (voorheen Impulse Info Systems), actief als innovatieve ict-dienstverlener en aan de andere zijde van de fabriek staat het vroegere hoofdkantoor van de textielfabriek Gelderman, de “Geldermanstaete” met daarin gevestigd WBO Wonen.

Locatieaanduiding:
Het onderhavige object is gelegen op het bedrijventerrein “De Eekte Hazewinkel”. Dit bedrijventerrein huisvest ruim 275 bedrijven met ongeveer 5.030 arbeidsplaatsen. Het is een gemengd bedrijventerrein met industriële-, handels- en transportbedrijven, dienstverlening en bouwnijverheid. Ook perifere grootschalige detailhandel in de vorm van een meubelboulevard is prominent aanwezig.

Parkeren:
Voldoende mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. In totaliteit beschikt het Gelderman complex over circa 100 parkeerplaatsen.

Aanvaarding:
Aanvaarding in overleg.

Voorbehoud:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verhuurder.

Alle media

Alle afbeeldingen

Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal
Enschedesestraat 2, 7575 AB, Oldenzaal

Bedrijfstakken in Oldenzaal

Documenten

Brochure Download

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie