Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
7482 AA, Haaksbergen

Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen

€ 1 k.k. / € 1 p.j.

Omschrijving

Gelegen aan de rand van Haaksbergen bieden wij dit aantrekkelijk horeca object aan voor de verhuur/verkoop met bedrijfswoning (bovenwoning). De huidige eigenaar nodigt creatieve horecakoppels uit om een concept te bedenken voor deze locatie. Daarbij behoort...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 600 m²
Perceel 1635 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfsmakelaars | Snelder Zijlstra
Bedrijfsmakelaars | Snelder Zijlstra

Download het Document

Download Dynamis brochure

Bedrijfstakken in Haaksbergen

Kenmerken

Algemeen
Vraagprijs € 1 k.k. / € 1 p.j.
Huur BTW belast nee
Koop BTW belast nee
Status beschikbaar
Bouw
Hoofdfunctie horeca
Bouwjaar 1970
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Hengelosestraat 49
Plaats Haaksbergen
Provincie Overijssel
Land Nederland
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 1635 m²
Horeca
Totaal bechikbare oppervlakte 600 m²
Verkoop vloer oppervlakte 600 m²
Inventaris goodwill BTW belast ja

Uitgebreide omschrijving

Gelegen aan de rand van Haaksbergen bieden wij dit aantrekkelijk horeca object aan voor de verhuur/verkoop met bedrijfswoning (bovenwoning).
De huidige eigenaar nodigt creatieve horecakoppels uit om een concept te bedenken voor deze locatie. Daarbij behoort uiteraard een goed businessplan. Uit alle concepten/plannen zal de eigenaar er één kiezen die de zaak kan gaan runnen.

BESTEMMINGSPLAN:
“Buitengebied Haaksbergen” met als enkelbestemming volgens artikel 16 van de bestemmingsvoorschriften “Horeca”. Tevens biedt de bestemming ruimte aan uitbreiding door middel van het verbouwen van de woning naar hotelkamers en de mogelijkheid om de 1e verdieping te vergroten. (zie bijlage).

HORECA CONCEPTDENKERS GEZOCHT:
Sinds 1975 is het bedrijf als restaurant/café in gebruik. De huidige eigenaren/exploitanten beheren het bedrijf sinds 43 jaar.
Het huidige concept kan worden voortgezet, echter nodigen wij horeca creatievelingen uit om een concept te bedenken voor dit bedrijf. In samenwerking met de horecaspecialist van Horecaadviesbureau.nl kan er meegedacht worden in het opzetten van het concept. Ook behoren hierbij oplossingen in de financiering. Daarbij kan er gekeken om het vastgoed te verkopen aan een belegger. De huidige eigenaar vraagt een marktconforme (ingroei)huur.

Het bedrijf leent zich uitstekend voor:
Een bistro met regionale functie.
Een wokrestaurant
Een cateringbedrijf met restaurant ambities
Een mixed use concept, zoals indoor boules en horeca
Een specialized concept met “vreemd” eten zoals Indiaas eten of biologisch

INDELING HORECA GEDEELTE:
Het horeca gedeelte heeft een praktische indeling en een goede routing, ook richting eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Het horecagedeelte bestaat uit:
Een restaurant met plaats voor 80 personen, waarvan 50 plaatsen in de serre.;
Een kleine zaal met circa 45 zitplaatsen;
Drie terrassen met respectievelijk 16, 16 en 50 zitplaatsen.

Het restaurant is door middel van schuifwanden op diverse manieren in te delen. Er kunnen op deze manier maximaal 4 gescheiden ruimten worden gecreëerd.

Het horeca gedeelte wordt opgeleverd met onder ander de navolgende voorzieningen:
Twee toiletgroepen (waarvan één met mindervalide toilet);
Een zeer ruime professionele keuken;
Opslag-, was- en stookruimte;
Personeelsruimte;
Ruim 50 parkeerplaatsen op eigen terrein.

INFORMATIE HORECA GEDEELTE:
Het object is diverse keren verbouwd en de oorspronkelijke bouw is bijna niet meer terug te vinden. Het pand is opgetrokken uit steen en er is gebruik gemaakt van degelijke materialen. In de afgelopen jaren is het pand ondermeer voorzien van nieuwe daken en een grote uitbouw, waar zich de zeer ruime keuken, opslagruimte, personeelsruimte met toilet en douche en het was- en stookhok bevinden.

De vloeren op de begane grond zijn voor een deel in het restaurant nog van hout en deels van beton. De vloeren op de verdieping zijn van hout. De kozijnen zijn overwegend van hout en voorzien van dubbel glas (kleine zaal enkel glas). De kozijnen van de woning zijn in 2007 geheel vernieuwd. Er is een kelder aanwezig, deze is droog en op stahoogte. De kelder wordt gebruikt als opslagruimte.

In het voorste gedeelte van de horecaruimte staat een biljart. Dit biljart kan mechanisch worden verzonken en aldus kan deze ruimte worden toegevoegd aan het restaurant.

De staat van onderhoud van het bedrijfspand alsmede van de aanwezige inventaris is goed.
Er is in 2007 veel onderhoud verricht, waaronder het schilderwerk van de totale buitenzijde van het pand. De eerste verdieping van het pand is voorzien van nieuwe houten kozijnen met isolerend dubbel glas en geluidsisolatie.
Het restaurant beschikt over een zeer goed onderhouden en ruime keuken. Dit maakt het mogelijk om ook catering activiteiten op te pakken, naast het voeren van een restaurant.

De computergestuurde verwarming vindt plaats door middel van een C.V.-combiketel middels radiatoren. (De woning is in 2006 tevens voorzien van een combiketel.) De elektrische installaties zijn voorzien van voldoende groepen krachtstroom en aardlekschakelaars. De installaties zijn optisch in orde en functioneel. De warmwatervoorziening geschiedt door middel van zonnepanelen, die de bestaande boiler van warm water voorzien. Het bedrijf is aangesloten op het openbaar riool.
Er is luchtbehandelingsapparatuur aanwezig alsmede wateronthardings-apparatuur.
In de grond is nog een voormalige olietank aanwezig, die destijds in het kader van de akte “tankslag” is afgevuld met zand.

VERPLICHTING EN EISEN HORECA GEDEELTE:
Terrasvergunning
Het bedrijf betaald geen precario aan de gemeente Haaksbergen.

Inrichtingseisen
Het bedrijf voldoet aan de gestelde inrichtingseisen conform de Drank en Horecawet.

Brandbeveiligheidseisen
Het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen ten aanzien van de brandveiligheid.

Wet Milieubeheer
In het kader van de eisen gesteld in de Wet Milieubeheer, is aan de melding voldaan en valt het bedrijf onder de werking van de Algemene Maatregel van Bestuur.

Personeel
Op aanvraag is een personeelsoverzicht beschikbaar. De in dienst zijnde personeelsleden dienen door de koper te worden overgenomen conform het gestelde in art. 7:662 e.v. BW

INDELING BOVENWONING:
De woning op de 1e verdieping is als volgt onderverdeeld:

- woonkamer voorzien van gashaard en dakterras;
- eenvoudige open keuken;
- twee slaapkamers, waarvan één slaapkamer is voorzien van inbouwkasten;
- luxe badkamer voorzien van bad en douchecabine;
- toilet;
- zolderruimte met mogelijkheid voor één grote of twee kleinere slaapkamers.

In 2007 is de woning voorzien van extra isolerende dubbele beglazing voorzien van luchtroosters met suskasten en geluidsisolatie tussen plafonds, muren en dakbeschot.
De zolder heeft slechts een gering niveauverschil in relatie tot de woning en ligt eigenlijk in het verlengde van de woning. Dit gedeelte is gelijktijdig geïsoleerd met de overige vertrekken, maar niet verder afgewerkt. Boven de woning bevindt zich nog een vliering.

De woning is zowel vanuit het bedrijf als via een zelfstandige entree rechtstreeks van buiten bereikbaar. De woning bevindt zich boven het restaurant en de kleine zaal. Het dakterras sluit aan op de rest van het platte dak, maar is hiervan afgeschermd.

KOOPSOM:
Nader overeen te komen.

HUURSOM:
Nader overeen te komen.

ZEKERHEIDSTELLING:
Waarborgsom ter grootte van 10% van de koopsom te storten bij of af te geven aan de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

LOCATIE-AANDUIDING/OMGEVINGSFACTOREN:
Onderhavig object is gelegen aan de rand van Haaksbergen en beschikt over ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. Het pand is gesitueerd aan de doorgaande weg naar Hengelo(O) en de afstand tot de rijksweg A35 (Almelo-Enschede) bedraagt slechts enkele kilometers. Het onderhavige object is daarmee goed bereikbaar met eigen vervoer. Tegenover het pand ligt de ingang naar het bedrijventerrein “Stepelo”. Verder zijn er in de omgeving diverse fietsroutes.
De doelgroepen van het restaurant komen hoofdzakelijk uit de regio Haaksbergen. De ruime, gratis parkeerfaciliteiten maken het restaurant ook erg aantrekkelijk voor gasten uit Hengelo, Enschede, Hof van Twente en Berkelland.

BEZIENSWAARDIGHEDEN:
Museum Buurt Spoorweg is een museum waar een treinreis in het verleden gemaakt kan worden. Tussen Haaksbergen en Boekelo ligt een spoorlijn in het prachtige Twentse landschap. Als bezoeker kunt u beleven hoe er vroeger werd gereisd over de lokaalspoorwegen. Niet alleen is de spoorlijn bijna 125 jaar oud, ook het station uit 1884 en de stoomlocomotieven vertellen het verhaal van de geschiedenis.

Verder beschikt Haaksbergen en omgeving over diverse speeltuinen, een ambachtelijke kaasboerderij, een natuurpark en een zwembad. U kunt er diverse sporten uitoefenen, zoals tennis, (midget)golf, klootschieten en jeu de boules. Tevens kunt u een adembenemende ballonvaart maken boven het Twentse landschap.

AANVAARDING:
Aanvaarding in overleg.

VOORBEHOUD:
Definitieve goedkeuring opdrachtgever en/of verkoper.

INFORMATIE:
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Alle media

Alle afbeeldingen

Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen
Hengelosestraat 49, 7482 AA, Haaksbergen

Bedrijfstakken in Haaksbergen

Documenten

Document Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie