Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Nieuw 2516 AG, 's-Gravenhage

Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage

prijs n.o.t.k.

Omschrijving

ADRES Saturnusstraat 95 te 's-Gravenhage TE KOOP Innovatiehub 'De Titaan' De Titaan is gelegen op de Binckhorst in de Binckhaven, een creatief-industriële en innovatieve omgeving met rauwe randjes en een dynamische vibe. Sinds 2015 werkt de gemeente er aan om jonge,...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 11205 m²
Perceel 13328 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfstakken in 's-Gravenhage (gemeente)

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs prijs n.o.t.k.
Koop BTW belast nee
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 1927
Bouwvorm bestaande bouw
Locatie
Adres Saturnusstraat 95
Plaats 's-Gravenhage
Land NL
Ligging
  • bedrijventerrein
Oppervlakte en inhoud
Perceeloppervlakte 13328 m²
Kantoor
Oppervlakte 11205 m²
Verdiepingen
  • 3
Voorzieningen
  • inbouwarmaturen
  • liften
  • te openen ramen
  • systeemplafond
  • toilet
  • pantry
  • verwarming
  • kamerindeling
Parkeergelegenheid
Niet-overdekte parkeerplaatsen 45
Onderhoud
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Uitgebreide omschrijving

ADRES
Saturnusstraat 95 te 's-Gravenhage

TE KOOP
Innovatiehub 'De Titaan'
De Titaan is gelegen op de Binckhorst in de Binckhaven, een creatief-industriële en innovatieve omgeving met rauwe randjes en een dynamische vibe. Sinds 2015 werkt de gemeente er aan om jonge, creatieve ondernemers hier in een inspirerende omgeving met ruimte voor experiment en een creatief-industriële sfeer te huisvesten.

Het totale verhuurbaar oppervlak van de Titaan is circa 11.205 m2. Er is een mix aan typen verhuurbare units in het gebouw, waardoor het geschikt is voor een diversiteit aan bedrijven. Zo kunnen doorgroeiers uit het gebied een plek krijgen in de grotere, hoogwaardige kantoorruimten met een eigen gezicht en terras aan het water. Starters kunnen een plek krijgen in de kleinere units. Over het algemeen bevinden de grotere units zich hoger in het gebouw.
Er komen circa 20 werkruimtes in de kelder. Deze zijn uitermate geschikt voor (creatief) ambachtelijk werk in de maakindustrie. Er is in Den Haag specifieke behoefte aan dergelijke ruimtes. De Titaan bevat veel grote ruimtes van 100 m2 en 200m2 en groter voor snel groeiende starters en scale-ups. Hiermee is zij complementair aan de Apollo 14 en de Caballero Fabriek, die meer op kleinschalige en startende bedrijven gericht zijn.

De Gemeente heeft de ambitie om de positie van het gebied als ‘ecosysteem’ voor creatieve en innovatieve ondernemers verder te versterken. Hiertoe is bijvoorbeeld volop geïnvesteerd in de buitenruimte om het gebied aantrekkelijker te maken om in te verblijven en de belangrijke locaties in het gebied ruimtelijk beter met elkaar te verbinden. Ook zijn er diverse nieuwe vestigingslocaties gerealiseerd.
De ambitie van de Gemeente wordt inmiddels realiteit. Groeiende en nieuwe bedrijven hebben ruimte voor uitbreiding nodig en zoeken die binnen dit gebied. Hiermee is de vraag naar ruimte aanzienlijk. Omdat er voorheen geen marktinitiatieven waren om in deze vraag te voorzien, heeft de Gemeente zelf het initiatief genomen. Onder meer met de exploitatie van Apollo14 en de realisatie van de Titaan. Inmiddels volgt de markt dit voorbeeld en wordt er de komende jaren ook door marktpartijen volop geïnvesteerd in de Binckhaven (het creatief-industriele complex rond de Saturnusstraat).

DOEL
De Gemeente is eigenaar van het voormalige Harting-Bank gebouw in de Binckhaven. Het gebouw wordt momenteel getransformeerd tot een nieuw pand, de Titaan, dat moet fungeren als innovatiehub. De Gemeente beoogt de Titaan in augustus 2022 op te leveren. De Gemeente wenst een (combinatie van) partij(en) te vinden, die de Titaan van haar koopt, de grond in eeuwigdurende erfpacht neemt en de Titaan vervolgens voor eigen rekening en risico gaat exploiteren als innovatiehub; een aantrekkelijke plek voor innovatieve startups, scale-ups en creatieve bedrijvigheid.

LOCATIE
De Titaan wordt gerealiseerd aan de Saturnusstraat op de locatie van het voormalige Harting-Bank gebouw, dat oorspronkelijk gebruikt werd als magazijn van de naastgelegen Caballero Fabriek. Het gebouw was verouderd en in matige staat, waardoor de Gemeente heeft besloten tot een volledige transformatie. Het ligt aan de kop van de haven. De ligging is uitermate geschikt om het vestigingsklimaat van Den Haag en de Binckhaven voor creatieve bedrijven en startups verder te versterken en aan te jagen.

DUURZAAMHEID
De Titaan voldoet aan de laatste eisen van het Bouwbesluit, niveau ‘nieuwbouw’. Aanvullend wordt het BENG niveau bereikt (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Tevens is de Titaan gasloos en aangesloten op stadswarmte.

De energiebehoefte van het gebouw is geminimaliseerd en het energieverbruik is grotendeels afkomstig uit hernieuwbare energie. Zowel het platte dak als de dakrand bevatten zonnepanelen. Er is zo min mogelijk gesloopt en zoveel mogelijk materialen zijn hergebruikt. De transformatie voldoet aan de hoogst mogelijke duurzaamheidsambities.

PARKEREN EN MOBILITEIT
Op basis van de geldende parkeernormen kent de Titaan een parkeervraag van circa 45 plekken. Om hieraan te kunnen voldoen worden twee parkeerstroken aangrenzend aan het gebouw in erfpacht uitgegeven. Daarmee komen er in totaal 48 parkeerplekken beschikbaar voor De Titaan. Over de eventuele afbakening van dit terrein moeten nadere afspraken met de gemeente worden gemaakt.

OMGEVINGSPLAN
De gemeenteraad van Den Haag heeft op 25 november 2020 het omgevingsplan Binckhorst gewijzigd vastgesteld. Dit in navolging van het op 29 november 2018 vastgestelde omgevingsplan. De Titaan kent hierin de functie ‘transformatiegebied’. De exploitatie van een innovatiehub past hierbinnen.

PROCES
De gemeente Den Haag (hierna: ‘Gemeente’) nodigt Geïnteresseerden uit tot het doen van een concept Aanbieding, uiterlijk 29 oktober 2021, 12.00 uur. De concept Aanbieding bestaat onder andere uit referenties, een planbeschrijving, beeldimpressies, een plan van aanpak en een financiële bieding.

De Gemeente gaat een dialoog aan met alle Geïnteresseerden van wie de concept Aanbieding ontvankelijk is en voldoet aan de gewenste eisen. De dialoog dient ter afstemming tussen de Gemeente en Geïnteresseerde met als doel de optimalisatie van de plannen en daarmee de definitieve Aanbieding.

Bij interesse zullen wij u voorzien van alle informatie omtrent de voorgenomen verkoop. Wij verzoeken u uw interesse via ons kantoor kenbaar te maken per mail: bog@frisiamakelaars.nl en/of telefoon: 070-3420130.

+++

Bovenstaande objectinformatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid ervan kan door ons geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Vermelding van vloer- en overige oppervlakten zijn slechts indicatief en kunnen in werkelijkheid afwijken. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Alle media

Plattegronden

Alle afbeeldingen

Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage
Saturnusstraat 95, 2516 AG, 's-Gravenhage

Bedrijfstakken in 's-Gravenhage (gemeente)

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie