7313 CJ Apeldoorn
Montanalaan 8
Download brochure
Verkocht onder voorbehoud 7313 CJ Apeldoorn

Montanalaan 8

Vragen? Neem contact op met Rodenburg Makelaars.

Download brochure
  • Prijs€ 1.350.000 k.k.
  • Aantal kamers9
  • Aantal slaapkamers6
  • Wonen218 m2
  • Perceel1.239 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn

Rietveld

Eén van de weinig gaaf gebleven Rietveldhuizen in Nederland. Gesitueerd op een ruim perceel met een prachtige ligging nabij het centrum van Apeldoorn en de natuur. Dit gemeentelijk monument is in alle rust gelegen aan één van de mooiste lanen in de wijk Berg en Bos. Dit originele Rietveldhuis ligt op een ruim perceel van 1239 vierkante meter. Op het kavel treft u onder het huis een separate fitness-wellnessruimte aan.

Rietveld heeft bij de bouw van het huis gewerkt met zijn loodrechte lijnenspel. Opvallend is de gerichtheid op buiten. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van glas, voor een optimale lichtinval. Vanuit deze bouwwijze ervaart men in iedere ruimte de betrokkenheid van het bos en de buitenomgeving bij de woning.

Het object bestaat uit vier bouwvolumes:
- centraal gelegen een riante woonvleugel met zicht op de omliggende tuin
- een slaapvleugel A met 4 slaapkamers en 2 badkamers
- een slaapvleugel B met 1 (ouder)slaapkamer en badkamer
- een souterrain momenteel ingericht als fitnessruimte met sauna en badkamer

De woning is, met behoud van originele details, in 2018 gerenoveerd en voorzien van luxe en comfort.

Indeling

Entree
Vanaf de straat leidt een pad naar de entree en de woonvleugel aan de westzijde. Bij binnenkomst treft u een hal, toilet en links een deur die toegang geeft naar de westelijke slaapvleugel B aan. Tevens treft u links een deur aan die toegang geeft tot de bijkeuken vanwaar een deur leidt naar de tuin.

Woonkamer
Vanuit de hal kunt u rechtdoor naar de woonkamer (circa 55 m²), welke is voorzien van de originele hardhouten Wengé vloer, grote glasoppervlakken en originele Rietveldkast. De woonkamer heeft fraai zicht op de terrassen en de omliggende tuin. Aan de achterzijde van de woonkamer bevinden zich openslaande deuren naar de tuin.

Eetkamer & keuken
Vanuit de woonkamer komt u rechts in de eetkamer. Beide ruimten worden van elkaar gescheiden door een glazen schuifwand. De eetkamer staat in open verbinding met de keuken die van alle eigentijdse, moderne gemakken is voorzien.

Slaapvleugel A
Vanuit de woonkamer kunt u naar de slaapvleugel A. In de lange gang, met een prachtige raampartij met zicht op de tuin, bevinden zich een drietal slaapkamers (circa 10 m²) en toegang tot twee badkamers en een separaat toilet. Aan de zuidzijde van deze slaapvleugel bevindt zich de vierde slaapkamer (circa 16 m²). In slaapvleugel A bevindt zich de toegang tot de kelder voorzien van bergruimte en CV installatie.

Slaapvleugel B
Deze slaapvleugel bestaat uit een zeer eigentijdse royale badkamer (circa 12 m²) met vloerverwarming en aangrenzend een slaapkamer (circa 20 m²) voorzien van royale inbouwkast/bergruimte.

Souterrain
Vanuit de tuin (ter plaatse van de jacuzzi) bevindt zich het souterrain. Het souterrain heeft momenteel de functie van fitnessruimte. In het souterrain treft u eveneens een Finse sauna, badkamer (voorzien van douche, toilet en wastafel) en inbouwbergkast aan.

Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn
Montanalaan 8, 7313 CJ, Apeldoorn

Tuin

De tuin is hoogstwaarschijnlijk ontworpen door Mien Ruys, een befaamde tuinarchitecte waarmee Rietveld veel heeft samengewerkt. Door zijn bosrijke karakter vergt de tuin niet bijzonder veel onderhoud. Het verhaal gaat dat de kasseien van de oprit hun oorsprong vonden bij de echoput dat door Lodewijk Napoleon in vroegere tijden werd aangelegd. Tevens bevinden zich in de tuin diverse royale terrassen die passen bij het lijnenspel van de woning. De overdekte veranda aan de voorzijde van de woning is omgeven door een glazen erfafscheiding. Het grote terras aan de achterzijde grenst aan de vijver. Ook de achtertuin is geheel voorzien van een hekwerk en daarmee ‘hondproof’.

Bosrijke omgeving

Algemeen
Het huis is voorzien van camera’s, automatisch geschakelde verlichting, een stabiel wifinetwerk en tv aansluitingen in woonkamer, alle slaapkamers in de B vleugel en het souterrain.

Bosrijke omgeving
De woning bevindt zich op 200 meter van de ingang van het openbare bos en het hondenlosloopbos.

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met Rodenburg Makelaars

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie