1154 PT Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55
Download brochure
1154 PT Uitdam

Uitdammer Dorpsstraat 55

Vragen? Neem contact op met KRK Makelaars.

Download brochure
  • Prijs€ 985.000 k.k.
  • Aantal kamers4
  • Aantal slaapkamers2
  • Wonen130 m2
  • Perceel420 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam

Uitdammer Dorpsstraat 55

Heb je misschien - fietsend door Uitdam - al eens stilletjes gedroomd om te wonen op zo’n fantastische locatie? Zwemmen in de zomermaanden, schaatsen in de wintermaanden, het hebben van je eigen steigers en haventje met bootje en genieten van al het moois wat de Uitdam te bieden heeft?

Uitdam (NH) is een parel langs de Waterlandse Zeedijk, op slechts 20 minuten van het centrum van Amsterdam. Er komen niet veel huizen beschikbaar. Mensen die in dit unieke dorp neerstrijken blijven er lang wonen. Wij verkopen er momenteel een mooie sfeervolle woning, schitterend gelegen met aan weerszijden water. Het IJmeer, onderdeel van het Markermeer/IJsselmeer aan de buitenzijde, de Uitdammer Die aan de binnenzijde.

Gelegen in een prachtig eeuwenoud veenweidegebied ((Waterland Oost), beroemd om zijn vele soorten weidevogels. Grutto’s, tureluurs, kieviten, wulpen en vele eendensoorten, maar ook roofvogels als buizerds en kiekendieven horen tot de populatie. De provincie Noord-Holland werkt aan een natuurbeschermingsplan waardoor de relatief natte strook ten oosten van het Goudriaankanaal tot op lengte van dagen beschermd blijft.

Op de dijk achter je huis aan het IJmeer kun je zitten en van het vrije uitzicht genieten, in het meer zelf kun je heerlijk zwemmen, surfen, kanoën of suppen. Aan de andere kant van de weg bevindt zich een grote zogenaamde overtuin met een terras aan de Uitdammer Die en eigen haventje. In de tuin kun je s’ avonds in alle rust barbecueën of met de roeiboot een romantisch tochtje over het water te maken. In de winter, als er ijs ligt, kun je op je eigen steiger je schaatsen onderbinden.

De overtuin en de tuin rond het huis zijn in 2001 ontworpen door de bekende Nederlandse tuinarchitect Arend-Jan van der Horst.

Waterland is een gebied waarin je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen en volop van de watersport genieten. Vlakbij Uitdam bevinden zich historische plaatsen zoals Broek in Waterland, Monnickendam, Marken, Edam en Volendam.

Daarmee is dit huis een unieke plek om te wonen en recreëren in de natuur, met werk en de geneugten van Amsterdam op steenworp afstand.

Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam

Indeling

Via een klein romantisch voortuintje, bereik je de voordeur. De boerendeur met levensboompje erboven geeft je toegang tot de hal van de woning. Wat direct opvalt wanneer je de sfeervolle woonkamer betreedt is de grote hoeveelheid lichtinval aan weerszijden. De begane grond is voorzien van een warme houten vloer en plavuizen in keuken en rondom de kachel. De achter het huis gelegen tuin bereik je via de woonkamer middels openslaande deuren, of via de bijkeuken. Voorheen zat er een garage op de plek waar de huidige keuken is gesitueerd. Deze heeft de huidige bewoner bij de woning getrokken om zo extra woonruimte te creëren. Aan de achterzijde is 2001 een aanbouw geplaatst welke momenteel dient als bijkeuken met gootsteen, wasmachine aansluiting en de CV-ketel, werktafel en veel kastruimte.

 

De keuken is geheel in landelijke stijl geplaatst met mooie authentieke details; de kastdeurtjes zijn voorzien van glas-in-lood, ontworpen door de bekende architect K.P.C de Bazel en zijn afkomstig uit het oude Tetterode gebouw aan de Bilderdijkstraat. De keuken is voorzien van een AGA-fornuis met altijd warme ovens. Vanuit de keuken heb je via een grote tuindeur toegang tot een zitje en de voortuin. Wat het geheel zo bijzonder maakt is dat waar je ook staat in de woonkamer of de keuken je een fantastisch uitzicht hebt naar buiten. In de woonkamer tref je een Deense kolenkachel, die in de winter extra gezelligheid geeft en waarop je ook een soepje warm kunt houden.

 

Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam
Uitdammer Dorpsstraat 55, 1154 PT, Uitdam

Eerste verdieping
Ruime overloop met toegang tot twee goed bemeten slaapkamers met veel kastruimte. Voorheen telde deze verdieping drie slaapkamers. Aan de voorzijde heb je vanuit de kamer prachtig uitzicht over de Uitdammer Die, terwijl de vogels voorbijvliegen. De aan de achterkant gelegen slaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon en uitzicht over de dijk op het IJmeer. Een heerlijke plek om de zon te zien opkomen (ook vanuit je bed!) De slaapkamer is voorzien van een vaste kast met spiegeldeuren en ingebouwd bed met laden eronder.

De badkamer is met marmer betegeld en voorzien van een wastafel, ligbad en inloopdouche. Op de gehele verdieping ligt een laminaatvloer. Door middel van een vaste trap bereik je de zolderverdieping.

Zolderverdieping
De ruimte aan de achterzijde wordt gebruikt als slaapzolder voor kinderen. Vanuit het raam kijk je waanzinnig mooi over de dijk heen. Het is mogelijk hier een echte kamer te creëren. Het andere gedeelte van de zolder wordt gebruikt als opbergruimte.

ONDERHOUD
De woning is goed onderhouden. Het buitenschilderwerk is in 2017 voor het laatst gedaan. In de afgelopen 10 jaar het merendeel van het enkel glas vervangen door dubbel glas (op een raam na). Er is extra isolatie aangebracht onder de vloer, in de muren en in het dak. De CV-ketel is in 2019 voor het laatst onderhouden.

INFO OMGEVING:
Je behoudt je vrije uitzicht vanwege Natura 2000 status Markermeer en binnendijks heb je eveneens blijvend vrij uitzicht vanwege provinciale status NNN-gebied en het ambitieprogramma Ruimtelijke kwaliteit Hoorn-Amsterdam, waarin wordt gewerkt aan de kwaliteit en ecologie van het Markermeer, het IJmeer en de aangrenzende Noord-Hollandse kustzone. Er is grond in eigendom van SBB, particulieren die aan natuurbeheer doen en boeren.

 

 

- Uniek plekje in Uitdam
- Slechts 20 minuten van Amsterdam
- Karakteristieke dijkwoning
- Prachtig uitzicht aan voor- en achterzijde
- Midden in de natuur
- Woonoppervlakte ca. 130m2
- Eigen grond
- Goed onderhouden
- Eigen dijktrappen en zwemsteiger aan de dijk (met vergunning)
- Ouderdomsclausule
- Schilderwerk buitenzijde 2017
- Oplevering in overleg juni 2022

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met KRK Makelaars

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie