3311 AV Dordrecht
Wolwevershaven 6
Download brochure
3311 AV Dordrecht

Wolwevershaven 6

Vragen? Neem contact op met Salomé Schaap van Ooms Makelaars

Download brochure
  • Prijs€ 1.415.000 k.k.
  • Aantal kamers7
  • Aantal slaapkamers6
  • Wonen315 m2
  • Perceel90 m2
  • LocatieBekijk op kaart
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht

WOLWEVERSHAVEN 6

Zo'n prachtige parel als dit komt niet vaak voorbij! Deze monumentale woning (rijksmonument) ligt aan de voorzijde aan de historische haven en biedt aan de achterzijde zicht richting het drierivierenpunt.

Naast de prachtige versierde en gepleisterde gevel en rijk gedecoreerde top, treft u in het pand fantastische authentieke details. Te beginnen bij de trappen, die prachtig zijn vervaardigd, de sfeervolle erker op de eerste verdieping met glas-in-lood in mooie kleuren, het plafond met ornamenten in de achterkamer en het stijlplafond in de voorkamer op de eerste verdieping.

Daarnaast is een aantal mooie schouwen aanwezig en is het dak op de bovenste verdieping gedeeltelijk van glas met prachtige bewerkingen erin. De gewelven op de begane grond in de keuken en de wandbespanning op de eerste verdieping maken het geheel helemaal af. Bent u op zoek naar een woning in het historische centrum? Dan mag u deze kans niet voorbij laten gaan!

Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht

INDELING

Begane grond
Entree, hal met meterkast en toegang tot de vertrekken op de begane grond. Aan de voorzijde treft u een kamer, welke voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Zo is deze ruimte uitermate geschikt als eetkamer, maar zou deze ook ideaal zijn voor bijvoorbeeld gebruik als kantoorruimte, of slaapkamer.

Als u doorloopt door de statige hal, komt u bij de trap naar de eerste verdieping. Onder de trap is een aantal inbouwkasten met bergruimte. Wanneer u doorloopt naar achteren, komt u in de keuken. U treft hier een moderne wandopstelling en eiland van mooi hout, in combinatie met rvs en natuursteen. De gewelven maken het e.e.a. zeer sfeervol. Een openslaande deur geeft toegang tot de bijkeuken, waar u de opstelling van de cv en de wasmachine aansluiting treft.

Vanuit de keuken kijkt u over het water. Een openslaande deur geeft toegang tot het balkon aan de achterzijde, waar u heerlijk kunt zitten.

Eerste verdieping
Vanaf de overloop zijn zowel de voor- als achterkamer te bereiken. Beiden kamers beschikken over veel lichtinval door de grote raampartijen en zijn voorzien van bijpassende wandbespanning. De voorkamer is afgewerkt met een prachtig stijlplafond in de kleuren rood, groen, wit en goud. In deze ruimte is een schouw sfeervolle haard. 

De achterkamer ligt aan het water en is voorzien van een prachtige erker met glas-in-lood met fenomenaal uitzicht richting het drierivierenpunt. Er is een mooie schouw met open haard.

Vanuit beide kamers is de tussenliggende ruimte te bereiken, die thans wordt gebruikt als bibliotheek. Op de overloop treft u tevens een toiletruimte met hangend toilet en fonteintje (2019).

Tweede verdieping
De overloop geeft toegang tot de twee slaapkamers. Eén slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft zicht over de havens aan de voorzijde. In de kamer zijn twee inbouwkasten. Middels een openslaande deur komt u in de moderne badkamer. Deze is in 2019 geheel verbouwd en van alle gemakken voorzien. U treft hier een design ligbad, douchecabine, wastafelmeubel met dubbele kraan en een bidet.

De andere kamer ligt aan de waterzijde en heeft uitzicht over de rivier. Hier is tevens een terras.

Op de overloop treft u tevens een toiletruimte met hangend toilet en fonteintje. Ook is er een tussenhal met toegang tot de op maat gemaakte inloop-/kledingkast.

Derde verdieping
Als u op de trap naar de derde verdieping loopt, valt direct de vele lichtinval op. Dit komt doordat het dak gedeeltelijk van glas is. Dit glas is voorzien van mooie bewerkingen.

Aan de achterzijde is een volwaardige slaapkamer, welke recent geheel is verbouwd, waarbij een eigen pantry is geplaatst, alsmede een extra badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en designradiator. Ook zijn hier veel vaste kasten met bergruimte. De spanten die in de kamer zichtbaar zijn, maken het geheel sfeervol.

Ook aan de voorzijde is een volwaardige slaapkamer, die tevens recent geheel is verbouwd en waar ook de sfeervolle spanten te zien zijn. In deze kamer is een vaste trap naar het bovenliggende dakterras. Hier kunt u heerlijk privé zitten en de gehele dag van de zon genieten.

Op de overloop is een separate toiletruimte met hangend toilet en fonteintje.

Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht
Wolwevershaven 6, 3311 AV, Dordrecht

DIVERSEN

- Fenomenaal uitzicht richting het drierivierenpunt aan de achterzijde en de historische haven aan de voorzijde;
- De woning heeft twee terrassen; één aangrenzend aan de keuken en één op het dak;
- In 2019 zijn de badkamer en de toiletten (3x) geheel verbouwd;
- In 2019 is de gehele derde verdieping verbouwd, waarbij één van de kamers is voorzien van een eigen pantry en badkamer. Deze etage is hierbij geheel geïsoleerd, onder begeleiding van monumentenzorg;
- De woning heeft zeer veel authentieke details, zoals mooie plafonds, een visgraatvloer, sfeervolle schouwen en een erker met glas-in-lood;
- Rijksmonument midden in het fantastische centrum van Dordrecht met al haar voorzieningen in de directe omgeving;
- Eigen grond;
- Oplevering in overleg; conform roerende zakenlijst.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Wij behartigen de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Dynamis Exclusief - maps

Deel deze exclusieve woning:

Bezichtiging plannen?

Neem vrijblijvend contact op met onze exclusief specialist Salomé Schaap bij Ooms Makelaars

088 - 424 0 226

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie