Villapark 's-Gravenland, Rotterdam
3065 SJ, Rotterdam

Villapark 's-Gravenland, 3065 SJ, Rotterdam

€ 570.000 - € 687.500 Kan ik dit betalen?

Omschrijving

**** Inschrijving is gesloten **** Inschrijven was mogelijk tot vrijdag 18 september 2020 16.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Ooms Makelaars. VILLAPARK 'S-GRAVENLAND Stelt u zich eens voor… wonen op een toplocatie aan de fameuze ’s-Gravenweg in een...

Lees meer

Kenmerken

Woonoppervlakte 130 m² - 146 m²
Perceel 264 m² - 867 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit project?

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Locatie
Plaats Rotterdam
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 352 m³ - 402 m³
Perceeloppervlakte 264 m² - 867 m²
Woonoppervlakte 130 m² - 146 m²

Uitgebreide omschrijving

**** Inschrijving is gesloten ****

Inschrijven was mogelijk tot vrijdag 18 september 2020 16.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met Ooms Makelaars.

VILLAPARK 'S-GRAVENLAND
Stelt u zich eens voor… wonen op een toplocatie aan de fameuze ’s-Gravenweg in een halfvrijstaande villa op eigen grond. Projectontwikkelaar Vervat Vastgoed heeft een weergaloos mooi, ruim opgezet project ontwikkeld van 46 halfvrijstaande villa’s op percelen van circa 300 tot 850 m² en met parkeergelegenheid op eigen grond.

De halfvrijstaande villa’s zijn ontworpen door de architecten van de A1 Ontwerpgroep, geïnspireerd door de 'dertiger jaren'. Nergens uitbundig of overdreven, maar ingetogen en tijdloos. Dat is juist het kenmerk van ware klasse. Daarbij zijn er diverse uitbouwmogelijkheden om van uw nieuwe huis echt uw eigen
droomwoning te maken. Als bouwer is dé villabouwer van Nederland, Van Houwelingen Rotterdam ingeschakeld. De Woningborg-garantie geeft u nog eens extra zekerheid.

Duurzaamheid in optima forma, want alle huizen worden volgens het nieuwste Bouwbesluit gebouwd, compleet met warmtepomp, vloerverwarming, zonnepanelen, HR++ isolerende beglazing en natuurlijk energielabel A. Dat vertaalt zich in een toekomstbestendig huis met lage energielasten.

En over een toplocatie gesproken! Villapark ’s-Gravenland wordt een rustige, verkeerluwe enclave aan de 's-Gravenweg, omgeven door singels en met alle voorzieningen nabij. Niet alleen winkelcentrum Prinsenland, openbaar vervoer en uitvalswegen, maar ook scholen, sportverenigingen, golfbanen en natuurlijk
het Kralingse- Bos en Plas. Zo mooi zou iedereen wel willen wonen!

De toelichting van de architect
"..De 's-Gravenweg is een oude weg en buurtschap tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en de Rotterdamse wijk Kralingen. De 's-Gravenweg is de weg waarnaar het Nederlandse gezegde "Zo oud als de weg naar Kralingen" verwijst. De 's-Gravenweg maakt deel uit van een oude waterkering die al in de 11e eeuw verliep van Gouda naar Vlaardingen. Na de aanleg van Schielands Hoge Zeedijk in de 12e eeuw kwam de 's-Gravenweg binnendijks te liggen. De 's-Gravenweg heeft op dit gedeelte zijn landelijke karakter grotendeels behouden: het is een smalle polderweg met aan beide zijden sloten, geflankeerd door wilgen. Dichter naar Rotterdam waren het vooral de voorname 'buitens' die de grens tussen polder en stad vormden.

Op diverse plaatsen langs de 's-Gravenweg ontstonden ook zogenaamde buurtjes. Dit zijn kavels, gevormd binnen het bestaande slotenpatroon waar meerdere woningen tegelijk gebouwd werden. Deze buurtjes werden middels een insteek aangesloten op de 's-Gravenweg. Dit principe is ook gehanteerd voor de ontwerpopgave op deze locatie. Het gebied is in deze tijd, vanwege z’n grote diversiteit aan bebouwing op ruime percelen en groene sfeer, geliefd voor het luxere wonen in Rotterdam.

Het voorliggende plan bevindt zich op een van de laatste onbebouwde flanken, omsloten door water en gelegen achter authentieke lintbebouwing aan de 's-Gravenweg. Omdat het perceel de laatste decennia in gebruik is geweest als privé landgoed heeft het reeds een eigen insteek vanaf de 's-Gravenweg. Deze sfeervolle oorspronkelijke inrit met grote oude bomen, struiken en oeverbegroeiing is dan ook gebruikt als ontsluiting van het achterliggende plan.

Om aan te sluiten op omringende diversiteit en kwaliteit is een ruime infrastructuur met voldoende parkeergelegenheid ontworpen. Een straat, een weg, het kan ook wel 'erf' genoemd worden zorgt voor rijke perspectieven binnen het plan. Om zelfde redenen is ook meer water binnen het plan gehaald zodat iedere woning aan water is gelegen. De zorgvuldige plaatsing van de diverse typen zorgt voor diversiteit en identiteit. Deze ingrediënten dragen bij aan een levendig plan. Zo wordt op een natuurlijke manier de sfeer van de 's-Gravenweg doorgezet in het plangebied.

Als architect heb ik in meer dan 30 jaar getracht tijdloze woonconcepten te realiseren. Dit zowel voor de particuliere als de (kleinschalig) projectmatige bouw. Wonen moet een plezier zijn en daar werk ik graag aan mee. Tegelijkertijd is wonen niet voor iedereen gelijk. Vandaar dat het maken van maatwerk met visie en kwaliteit voor mij een eerste vereiste is.

Architectuur gaat heel ver terug in de geschiedenis. Wat wij nu nog als restanten, monumenten en mooie sfeervolle oude panden zien, zijn meest-al de parels uit het verleden. In dit verlengde probeer ik met mijn ontwerpenparels voor later te bedenken. Geen woningen die na tien of twintig jaar
totaal gedateerd of verouderd zijn en uit de toon vallen, maar woningen die na een lange levensduur nog steeds actueel, waardevast en tijdloos genoemd kunnen worden.

De uitdaging voor mij als architect in dit project was om een diversiteit aan mogelijkheden te creëren voor individuele woonwensen en identiteit binnen een kleinschalige ontwikkeling. Voor stijl van de woningen heb ik mij enerzijds door de vroegere buitens en anderzijds door de buurtjes in dit gebied laten inspireren. Hierdoor tonen de woningen zich als in het verleden verankerd. De woningen zijn strak van opzet en rijk gedetailleerd. Dit geeft een tijdloze kwaliteit van sfeer en luxe welke door het gehele plan ervaren zal worden. Het toepassen van meerdere materialen en kleuren in het plan dragen hier mede aan bij.

De half vrijstaande woningen zijn in verschillende verschijningsvormen als 'basiswoning' ontworpen. Door de uiterlijke verschillen mee te nemen in het basisontwerp is de identiteit van de woningen in dit plan uniek gemaakt. De basiswoning is middels voorgestelde opties aan te passen aan persoonlijke woonwensen.

Ik heb met veel plezier aan dit project gewerkt en hoop dat u als toekomstige bewoner nog lang kunt genieten van het resultaat.."

INSCHRIJVEN
De volgende spelregels zijn van toepassing:
1. U heeft tot vrijdag 18 september 16:00 de tijd om u in te schrijven;
2. U kunt in het inschrijfformulier uw voorkeur opgeven voor 1 of meer bouwnummers (maximaal 10);
3. Indien u minder dan 10 woningen als voorkeur wenst op te geven dan kunt u, na het invullen van de bouwnummers van uw keuze, "geen voorkeur" aanvinken waarna u op de volgende pagina van het formulier terecht komt;
4. Nadat u het formulier volledig heeft ingevuld ontvangt u van ons een bevestigingsmail met het door u ingevulde formulier;
5. In de week na 18 september 2020 worden alle inschrijvingen samen met de ontwikkelaar geïnventariseerd. Factoren als hoe lang u ingeschreven staat, het door u geboden surplus en of u wel of geen financieringsvoorbehoud wenst te maken kunnen worden meegewogen in de toewijzing. Uiteraard willen wij zoveel mogelijk inschrijvingen op hun hoogste voorkeur laten landen;
6. Vanaf 23 september zullen wij u laten weten of wij aan u een woning hebben kunnen toewijzen. In geval van toewijzing wordt u door ons uitgenodigd voor een gesprek bij ons op kantoor;
7. Indien u geen woning toegewezen krijgt zullen wij u noteren op de reservelijst. Zodra een woning van uw voorkeur weer beschikbaar komt zullen wij u dan benaderen:
8. Schrijft u zich maar 1 keer in. Dubbele inschrijvingen kunnen worden uitgesloten van de toewijzing:
9. Wij hopen u spoedig positief te berichten maar vragen ook om uw geduld. Vanaf woensdag 23 september zullen wij u berichten;
10. Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.

Disclaimer:
De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project Villapark 's-Gravenland. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  45.025
 • Vrouwelijke inwoners

  49.575
 • Inwoners Rotterdam

  312.781
 • Inwoners Rotterdam

  321.879
 • Auto('s)

  0,8 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 176.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Bouwtypes

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie