Webinar Bouwen voor Boomers

Webinar Bouwen voor Boomers

Geschreven door Rogier Weck op 23 juni 2020

Op 17 juni organiseerde Dynamis in samenwerking met VastgoedJournaal het webinar Bouwen voor Boomers. In dit webinar werd aan de hand van onderzoek en praktijkkennis een visie gegeven op de oplossing van de huidige woningmarktproblematiek.

In een cijfermatige onderbouwing gaf Rogier Weck (Research Consultant Dynamis) aan waarom de woningmarkt zowel op korte als lange termijn baat heeft bij het meer focussen op ouderen in de woningbouwprogrammering. Daarnaast gaf hij in zijn presentatie een inkijk in de woonwensen van (vitale) ouderen.

Aan de hand van een aantal voorbeeldprojecten maakte Robert de Joode (Partner Kuijs Reinder Kakes) de vertaalslag van de cijfers naar de praktijk. Hierin vertelde hij dat Boomers een kritische doelgroep zijn, die alleen te verleiden zijn met een goed woonproduct.

Vervolgens gaf Maarten Muller (Partner BMV Makelaars) inzicht in de woningen die beschikbaar komen wanneer deze groep verhuisd, dit deed hij onder andere met een verhuisketen die is ontstaan na de verkoop van een nieuwbouwproject voor deze doelgroep.

Het webinar kan worden teruggekeken op Vastgoedjournaal, via de volgende link: https://vastgoedjournaal.nl/events/event/83/webinar-bouwen-voor-boomers-de-oplossing-voor-de-huidige-woningmarktproblematiek

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie