Van Waningweg 50 ong , 6416, Heerlen

 • 44565 m²
prijs nader overeen te komen
Didier Boek RM RT
Heeft u vragen?
Neem contact op met Didier
Nieuwsgierig naar dit object?
Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

Omschrijving

BOUWPERCEEL VAN WANINGWEG 50, HEERLEN ALGEMEEN Op de locatie van de voormalige "politieschool" in de wijk Molenberg is dit bouwperceel te koop. Het betreft een perceel met een oppervlakte van 44.565 m². De opstallen zijn inmiddels allemaal gesloopt. Een gedeelte...

Toon meer

Kenmerken

Downloads

BOUWPERCEEL
VAN WANINGWEG 50, HEERLEN

ALGEMEEN
Op de locatie van de voormalige "politieschool" in de wijk Molenberg is dit bouwperceel te koop.
Het betreft een perceel met een oppervlakte van 44.565 m². De opstallen zijn inmiddels allemaal gesloopt. Een gedeelte van het perceel welke dienst deed als parkeerterrein is nog verhard middels klinkers en deels met asfalt.
Gezien de grootte en de locatie van deze kavel grenzend aan enerzijds villawijk Caumerpark, het centrum Molenberg en anderzijds sportpark "Kaldeborn" met hockeyvelden, tennisvelden (gravel en indoor), squasbanen en klimwandcentrum zijn de mogelijkheden eindeloos.

KOOPSOM NADER OVEREEN TE KOMEN.

LIGGING
In de directe omgeving en onderdeel vormende van de aan de overzijde van de Kerkraderweg gelegen wijk Molenberg, liggen enkele karakteristieke woonwijken, i.c.
• de zgn. Stuytwijk (vernoemd naar architect Jan Stuyt, die de wijk ontwierp), een zgn. "tuinwijk" en beschermd stadsgezicht. De wijk is gebouwd tussen 1912 en 1955.
• het uit de 50-er en 60-er jaren daterende "Witte Dorp" (vernoemd naar de witte gevels van de woningen), een rustig en lommerrijk woongebied, waarin ook een appartementencomplex (Hofstaete) en een zorgcentrum met aanleunwoningen (Hollehof)

De reeds genoemde Kerkraderweg aan de voorzijde van het getaxeerde object heeft diverse functies, i.c. wonen, winkels, horeca en apotheek.

Aan de achterzijde grenst het gebied aan het Caumerbeekdal (met aansluitend het richting het stadscentrum verlopende Aambos), waar sterk beboste beekdalhellingen het beeld bepalen en welk gebied een wandel- en recreatief uitloopgebied vormt. Dit groene gebied heeft bijzondere landschappelijke en natuurlijke waarden Op de hogere gedeelten van de hellingen zijn in de loop van de eeuwen verschillende grote carréhoeven ontstaan, waaronder hoeve Molenberg en de nabij het getaxeerde object gelegen monumentale Schiffelershof.
Tussen het centrum en de wijk Molenberg werden aan o.a. de Molenberglaan, de Caumerbeeklaan en de Oliemolenstraat in de 20-er en 30- er jaren royaal opgezette tweekappers en vrijstaande villa-achtige woningen gebouwd op royale grondpercelen.

Het nabij gelegen bedrijventerrein Molenberg ligt tussen de wijk Molenberg en de Binnenring. Aan de zuidzijde sluit het bedrijventerrein aan sportpark Kaldeborn met grootschalige sportvoorzieningen (stadion, klim- en bergsportgebouwen, sporthallen, tennis,- en hockey faciliteiten met bijkomende parkeervoorzieningen.

KADASTER
Gemeente Heerlen, sectie G, nr. 6312, groot 1 ha 91 a 80 ca.
Gemeente Heerlen, sectie G, nr. 6336, groot 1 ha 12 a 10 ca.
Gemeente Heerlen, sectie G, nr. 6338, groot 1 ha 41 a 75 ca.

BESTEMMING
Bij de gemeente Heerlen vallen de onderhavige percelen in het vigerende bestemmingsplan: “Heerlen-Oost", dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 01-05-2008 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg d.d. 20-01-2009.
Op grond van artikel 19 van de planvoorschriften is de bestemming van het object "maatschappelijke voorzieningen", in het plan nader omschreven als onderwijs, openbaar bestuur, openbare zorg en veiligheid, religieuze functies, medisch sociale functies, maatschappelijke en culturele functies en verzorgingstehuizen.
Voor de overige bepalingen en mogelijkheden verwijzen wij u naar de gemeente Heerlen.

INFORMATIE
Wij hebben getracht middels deze zorgvuldig samengestelde documentatie u zo uitgebreid mogelijk te informeren. Desondanks kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Slechts de feitelijke situatie geeft u een juist beeld.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs prijs nader overeen te komen
Koop BTW belast nee
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Hoofdfunctie bouwgrond
Bouwvorm Niet van toepassing

Locatie

Adres Van Waningweg 50 ong
Plaats Heerlen
Provincie Limburg
Land Nederland
Ligging

  Oppervlakte en inhoud

  Perceeloppervlakte 44565 m²

  Bedrijfstakken in

  Ontdek de bouwgrond

  Van Waningweg 50 ong, 6416, Heerlen

  Locatie

  Van Waningweg 50 ong, 6416, Heerlen

  Schaduwwijzer

  Didier Boek RM RT
  Heeft u vragen?
  Neem contact op met Didier
  Nieuwsgierig naar dit object?
  Plan een bezichtiging of download de brochure voor meer informatie.

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie