Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Onder optie 3016 CK, Rotterdam

Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam

€ 165 - € 190 p/m² p.j.

Omschrijving

Algemeen Hoogwaardige kantoorruimte gelegen in de 'Westerlaantoren' op een van de meest bijzondere locaties van Rotterdam; het Scheepvaartkwartier. Het Scheepvaartkwartier werd rond 1840 ontworpen en bevindt zich tussen de Erasmusbrug, de Maastunnel, de Westzeedijk...

Lees meer

Kenmerken

Oppervlakte 5790 m²
Meer kenmerken

Vragen over dit pand?

Bedrijfshuisvesting Rotterdam
Bedrijfshuisvesting Rotterdam

Bedrijfstakken in

Kenmerken

Algemeen
Huurprijs € 165 - € 190 p/m² p.j.
Servicekosten € 52 per vierkante meters per jaar
Servicekosten BTW belast Ja
Status Onder optie
Bouw
Hoofdfunctie kantoorruimte
Bouwjaar 2012
Bouwvorm Bestaande bouw
Locatie
Adres Westerlaan 10
Plaats Rotterdam
Provincie Zuid holland
Land Nederland
Kantoor
Oppervlakte 5790 m²
Oppervlakte in units vanaf 332 m²
Energie
Energielabel A++
Energielabel einddatum 2031-06-04

Uitgebreide omschrijving

Algemeen
Hoogwaardige kantoorruimte gelegen in de 'Westerlaantoren' op een van de meest bijzondere locaties van Rotterdam; het Scheepvaartkwartier. Het Scheepvaartkwartier werd rond 1840 ontworpen en bevindt zich tussen de Erasmusbrug, de Maastunnel, de Westzeedijk en de Nieuwe Maas. Het historische Scheepvaartkwartier is beschermd stadsgezicht en geldt als één van de mooiste en meest prominente locaties voor de zakelijke dienstverlening en is zeer centraal aan de rand van het centrum van Rotterdam gelegen. De Veerhaven en de Parklaan met zijn monumentale bouw van rond 1900 vormen het centrum van het Scheepvaartkwartier. De statige herenhuizen aan de klassieke Parklaan doen het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam herleven.

In het Scheepvaartkwartier is een grootte hoeveelheid aan diverse voorzieningen en horecagelegenheden te vinden zoals bijvoorbeeld een supermarkt, de roeivereniging en de evenementenlocatie het Westelijk Handelsterrein met daarnaast restaurants zoals Parkheuvel, Zeezout en The Harbour Club.

Naast het Scheepvaartkwartier ligt Het Park van Rotterdam. Een prachtig park in de Engelse Landschapsstijl, dat in 1852 is ontworpen door Zocher & Zocher. Daarnaast is ook de Euromast op steenworp afstand van de Westerlaantoren te vinden.

Kantoorgebouw de ‘Westerlaantoren’ is in 2012 opgeleverd en omvat in totaal circa 17.500 m² hoogwaardige kantoorruimte. Vanwege de goede locatie, direct naast Het Park en aan de Maas, is een fantastisch uitzicht gegarandeerd.

De Westerlaantoren beschikt over mooie grote vloeren en ruime verdiepingen die geschikt zijn voor meerdere indelingsvarianten.

Bereikbaarheid
Per auto
Met de auto is de Westerlaan goed bereikbaar. Via de Maasboulevard bereikt u in enkele minuten de ring Rotterdam (A16). Het Maastunneltracé en de Erasmusbrug geven een perfecte ontsluiting naar Rotterdam-Zuid en het rijkswegennet A20, A16, A4 en A15.

Per openbaar vervoer
Het Scheepvaartkwartier is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op loopafstand bevinden zich diverse tram- en busverbindingen alsmede metrostation Leuvehaven. Een ligplaats van de watertaxi bevindt zich praktisch voor de deur van de Westerlaantoren.

Kadastrale aanduiding
Gemeente Rotterdam, Sectie AG, Nr. 2128

Indeling
De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het gebouw bedraagt ca. 17.500 m². Voor de verhuur is momenteel het navolgende beschikbaar in de hoogbouw:

ca. 332,0 m² gelegen op de 1e verdieping (onder optie)
ca. 939,4 m² gelegen op de 2e verdieping (onder optie)
ca. 910,4 m² gelegen op de 3e verdieping (onder optie)
ca. 907,9 m² gelegen op de 6e verdieping (onder optie)
ca. 895,3 m² gelegen op de 7e verdieping (onder optie)
ca. 895,2 m² gelegen op de 8e verdieping (onder optie)
ca. 910,6 m² gelegen op de 9e verdieping (onder optie)

Parkeren
De Westerlaantoren beschikt over een parkeergarage onder het gebouw met een capaciteit van 394 parkeerplaatsen. Voor de verhuur zijn parkeerplaatsen beschikbaar op basis van een parkeernorm 1:55 m² v.v.o. Daarnaast kunnen er vergunningen aangevraagd worden via Stadstoezicht Parkeren Rotterdam voor parkeren op de openbare weg.

Voorzieningen
Het object zal worden opgeleverd met onder andere de navolgende voorzieningen:
- Bouwkundige wanden in sauswerk RAL 9010;
- Kabelgoten t.b.v. databekabeling en elektra;
- Geëgaliseerde vloeren;
- 3 personenliften;
- Mechanische ventilatie voorzien van topkoeling;
- Te openen ramen;
- Moderne toiletgroepen;
- Systeemplafonds voorzien van efficiënt verlichtingssysteem met daglichtafhankelijke regeling met aanwezigheidsdetectie;
- Stadsverwarming;
- Een interne trapverbinding tussen de 6de en 7de verdieping.
- De eerste verdieping zal worden ingericht als gedeeltelijk algemene ruimte onder andere voorzien van een Coffeecorner en Hostess balie, huiskamer en flexibele meeting rooms, al dan niet gemanaged door een externe management organisatie/business center.

Huurprijs
1e, 2e, 3e verdieping:
€ 165,00 per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

6e & 7e verdieping:
€ 180,00 per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

8e & 9e verdieping:
€ 190,00 per m² per jaar, exclusief BTW en servicekosten.

Parkeerplaatsen
€ 2.500,00 per plaats per jaar, exclusief BTW.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na datum huuringang, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
Vijf jaar met een verlengingsmogelijkheid van vijf jaar.

Omzetbelasting
Over de huurprijs zal BTW in rekening worden gebracht. Indien BTW niet in rekening kan worden gebracht, geldt een nader te bepalen opslag op bovengenoemde huurprijs.

Bijkomende kosten
Een voorschot groot € 52,50 per m² per jaar, exclusief BTW voor de nader overeen te komen leveringen en diensten.

De servicekosten worden geheven op basis van jaarlijkse nacalculatie.

Zekerheidsstelling
Een bankgarantie ter grootte van een betalingsverplichting van drie maanden, inclusief servicekosten en BTW.

Betalingswijze
De huurpenningen, servicekosten en BTW dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per kalenderkwartaal.

Datum van oplevering
In overleg.

Wijze van oplevering
Gewhiteboxed.

Energielabel
Het object heeft een energielabel A++ en is geldig tot 4 juni 2031.

Huurovereenkomst
De huurovereenkomst zal op basis van het standaard model van de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) met bijbehorende Algemene Bepalingen, gedeponeerd en ingeschreven bij de griffie van de rechtbank te ‘s-Gravenhage, worden opgemaakt.

Bestemming
Bij de gemeente Rotterdam valt de onroerende zaak in het vigerende bestemmingsplan: ‘Scheepvaartkwartier‘, vastgesteld bij Raadsbesluit van 3 september 2014.

Op grond van artikel 6 van dit bestemmingsplan is de enkelbestemming van de locatie: ‘Gemengd - 1‘ met als dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologie 2' en 'Waarde - Cultuurhistorie'.

De voor ‘Gemengd - 1‘ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. kantoren;
b. wonen;
c. praktijkruimte;
d. inpandige inpandige parkeervoorzieningen die reeds aanwezig zijn ten tijde van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan;
e. ter plaatse van de functieaanduiding "parkeergarage" is tevens een parkeergarage toegestaan;
f. ter plaatse van de functieaanduiding "horeca" is uitsluitend op de begane grond tevens horeca toegestaan, dit betreft de adressen: Van Vollenhovenstraat 56, Westerkade 11, Westerstraat 19, Westzeedijk 82, Willemskade 18;
g. uitsluitend aan de Veerhaven 13, Westerstraat 39, functieaanduiding "horeca", is tevens horeca toegestaan op de begane grond en eerste verdieping;
h. ter plaatse van de functieaanduiding "bedrijf" is uitsluitend op de begane grond tevens een bedrijf t/m categorie 2 van de lijst van bedrijfsactiviteiten behorende bij deze regels toegestaan, dit betreft de adressen: Westerkade 7, 8, 9, 27 en 28, Westmaaslaan 18 en 110C, Zeemanstraat 8;
i. ter plaatse van de functieaanduiding "seksinrichting" is tevens een seksinrichting toegestaan, dit betreft het adres: Westzeedijk 94;
j. ter plaatse van de functieaanduiding "cultuur en ontspanning" is tevens een gebruik t.b.v. cultuur en ontspanning toegestaan, zoals musea, verenigingsgebouwen, galeries, enz., dit betreft het adres: Van Vollenhovenstraat 14 (begane grond), Veerhaven 16 en Westerkade 27 (begane grond/ beletage);
k. ter plaatse van de functieaanduiding "maatschappelijk" zijn voorzieningen op het gebied van onderwijs, religie, gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en publieke dienstverlening toegestaan, dit betreft de adressen: Calandstraat 3, Van Vollenhovenstraat 14 en Veerhaven 7;
l. de bestemmingen "Waarde - Archeologie - 1", "Waarde - Archeologie - 2", "Waarde - Archeologie - 3", "Waarde - Cultuurhistorie", "Waterstaat - Waterkering", voor zover de gronden mede als zodanig zijn bestemd.

Nadrukkelijk zij vermeld dat deze vrijblijvende informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Alle media

Alle afbeeldingen

Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam
Westerlaan 10, 3016 CK, Rotterdam

Bedrijfstakken in Rotterdam

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Documenten

brochure Download

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie