F

F

Financiële bijsluiter

De door de overheid verplichte uitleg van complexe financiële producten. Hierbij moeten de kosten, het rendement en het risico (onder meer bij beleggingshypotheken en beleggingsverzekeringen) duidelijk voor de cliënt worden weergegeven.

Financieringslastpercentage

Het percentage van het inkomen dat iemand aan hypotheeklasten mag uitgeven. Aan de hand van dit bedrag wordt door vrijwel alle geldverstrekkers het maximale hypotheekbedrag berekend op basis van een annuïteitenhypotheek en een bepaald rentepercentage.

Financieringskosten

Kosten die gemaakt worden bij het afsluiten van een hypotheek. Bijvoorbeeld afsluitprovisie, advieskosten, taxatiekosten, notariskosten van de hypotheekakte en de kosten voor de aanvraag van NHG. Deze kosten zijn veelal fiscaal aftrekbaar.

Fiscaal partnerschap

Een fiscale term waarbij jij en jouw partner onderling bijtellingen en aftrekposten kunnen verdelen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je voorafgaand minimaal zes maanden onafgebroken te hebben samengewoond en een gezamenlijke huishouding te hebben gevoerd. Indien u gehuwd bent is fiscaal partnerschap automatisch van toepassing. Voor een uitgebreid overzich kijk op belastingdienst.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie