M

M

Maandlast bruto

De maandlasten van jouw hypotheek waarbij nog geen rekening is gehouden met de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente.

Maandlast netto

De maandlasten van jouw hypotheek waarbij rekening is gehouden met het belastingvoordeel in verband met de fiscaal aftrekbare hypotheekrente en eventueel ook met de fiscale bijtelling van het eigenwoningforfait.

Maatschappelijk gebonden eigendom

Dit is een vorm van verkoop van een woning door een woningcorporatie (soms met korting), waarbij deze met de koper afspreekt de woning bij (door)verkoop als eerste aan te bieden aan de corporatie. Daarbij wordt de winst of het verlies gedeeld. De corporatie beslist daarna of de woning opnieuw verkocht wordt aan een volgende koper of opnieuw wordt verhuurd.

Maisonnette

Appartement (flatwoning) dat bestaat uit twee verdiepingen.

Makelaar o/g (onroerend goed)

Iemand die bemiddelt bij de aan- en verkoop van een woning in opdracht en voor rekening van een ander. De vergoeding voor deze diensten die de makelaar verricht wordt courtage genoemd.

Marktwaarde

De waarde van een woning wanneer deze in normale omstandigheden verkocht wordt. De woning is vrij van huur en gebruik en wordt dus niet verhuurd aan en bewoond door een ander. Voorheen vrije of onderhandse verkoopwaarde genoemd.

Meeneemregeling

De hypotheekvoorwaarden van de oude woning kunnen worden meegenomen naar (overgezet op) de nieuwe woning. Dit is vooral interessant als de rente van de bestaande hypotheek lager is dan de rente voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Meerwerk

Voornamelijk van toepassing bij een nieuwbouwwoning. Hierbij wordt op verzoek van de koper meer werk verricht dan standaard in het bestek is voorzien (bijvoorbeeld andere tegels in de badkamer, een buitenkraantje).

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie