De Kapel, Rotterdam
Uitgelicht 3015 XJ, Rotterdam

De Kapel, 3015 XJ, Rotterdam

€ 825.000 - € 1.040.000 Kan ik dit betalen?

Kenmerken

Woonoppervlakte 140 m² - 179 m²
Meer kenmerken

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners
Huishoudens
Koop/Huur

Kenmerken

Locatie
Plaats Rotterdam
Oppervlakte en inhoud
Inhoud 487 m³ - 900 m³
Woonoppervlakte 140 m² - 179 m²
Website
www.ooms.com

Uitgebreide omschrijving

In het voormalig R.K. Lyceum (1932) aan de Mathenesserlaan en de Breitnerstraat te Rotterdam, zijn al 39 appartementen gerealiseerd. De Kapel vormt met 4 woningen, het sluitstuk van deze fantastische herontwikkeling. Wonen in het centrum van Rotterdam, maar dan in alle rust met authentieke details en het comfort van het heden. Een unieke combinatie van historische architectuur (gemeentelijk monument) met moderne toepassingen.

Er zijn van die plekken die zo waardevol en puur zijn, dat ze maar beter verscholen kunnen blijven. Slechts een enkeling die zo’n plek weet te vinden, krijgt de eer de sleutel te dragen en de historische schoonheid ervan te bewaken. Rotterdam heeft zo’n plek. Een verborgen schat middenin het bruisend hart van de stad, klaar om ontdekt en betrokken te worden door een kleine selectie geluksvogels.

In de Breitnerstraat, een idyllisch rustpunt midden in het historische centrum, staat een imposant gebouw uit de jaren dertig. Dit voormalige rooms-katholiek meisjeslyceum in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid ademt pure soberheid: dikke muren, grote raampartijen, staal, beton. Geel baksteen. Geen tierlantijnen, maar de naakte bouw als hoogste kunstvorm. Een robuuste, rechthoekige klokkentoren vormt een eenzaam baken. In niets is te zien dat dit ooit een plek van aanbidding was, op een sober kruis na.

De mystiek schuilt binnenin. Eenmaal over de drempel van het meest centrale deel van het monument, openbaart zich een torenhoge kerkelijke ruimte, De Kapel, met van koor tot altaar lange rijen hoge ramen, gelardeerd met kleurrijk glas-in-lood. Het naakte, houten skelet van het dak wordt gestut door rijen vierkante pilaren met marmeren lambrisering. De zijbeuken geschraagd door gotische bogen. De lichtinval is letterlijk schitterend, en alle materialen waarmee is gewerkt zijn zichtbaar, voelbaar. De klinknagels die de dakconstructie bijeenhouden zelfs bijna hoorbaar.

Ooit stonden in deze ruimte, gewijd aan de maagd Maria, lange rijen kerkbanken en klonken de tonen van aanbidding. Straks verrijzen hier, met behoud van alle historische schoonheid, moderne appartementen. Stuk voor stuk zullen deze woningen een fijne balans vormen tussen heden en verleden, tussen de mystiek van toen en de behoefte aan rust, warmte en comfort van vandaag.

Kenmerken:
- Eigen grond
- Privétuin of balkon
- Wonen in een gemeentelijk monument
- Hoogwaardige materialen en bekende merken van o.a. Villeroy & Boch, Hotbath en Mosa
- Vloerafwerking middels o.a. gietvloeren en PVC
- Gestuukte wanden en plafonds
- Inclusief lichtplan en armaturen van Modular Lighting
- Ventilatie middels een WTW-installatie
- Verwarming via o.a. vloerverwarming
- Parkeren op eigen terrein mogelijk
- Exclusief keuken

Disclaimer:
De teksten en impressies zijn bedoeld om een goede indruk te geven van het project De Kapel. Aan de inhoud ervan is de grootst mogelijke zorg besteed. Desondanks is alle informatie nadrukkelijk onder voorbehoud. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Wijkstatistieken

Leeftijd buurtbewoners

Huishoudens

Koop/Huur

 • Mannelijke inwoners

  17.065
 • Vrouwelijke inwoners

  15.855
 • Inwoners Rotterdam

  312.781
 • Inwoners Rotterdam

  321.879
 • Auto('s)

  0,7 per huishouden
 • Gemiddelde vraagprijs

  € 171.000,-

In de buurt

Resultaten

Er zijn geen resultaten gevonden

Deel dit bericht:

Bouwtypes

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie