Arjan Rens, partner-makelaar HRS: “We gaan spannende tijden tegemoet!”

Arjan Rens is partner en makelaar bij HRS. HRS Bedrijfsmakelaars en HRS Wonen zijn aangesloten bij makelaarsverband Dynamis. Rens geeft in dit interview zijn visie op de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Ook vertelt hij over zijn deelname aan de Dynamis ‘Go to EXPO’. Deze wielrentocht van Heerlen naar de EXPO REAL in München vindt plaats van 5 t/m 9 oktober. Het Leontienhuis is het goede doel, waarvoor het team fietst.

Arjan Rens is 40 jaar, is getrouwd en heeft twee kinderen. Rens heeft de opleiding MER aan de HEAO in Breda gevolgd. Gelijk daarna is hij in de makelaardij aan de slag gegaan. Samen met Mike Hoffman is Rens in 2011 gestart met HRS Bedrijfsmakelaars. “We zijn vooral actief in de Brabantse markt van kantoren en bedrijfsruimten. Sinds begin dit jaar hebben we daar met de oprichting van HRS Wonen ook woningen aan toegevoegd. We zijn met onze kantoren gevestigd in Den Bosch en Tilburg.”

Samenwerken werkt!

HRS Bedrijfsmakelaars heeft zich bij de start in 2011 gelijk als partner aangesloten bij Dynamis. Voor Rens en Hoffman een logische keuze. Rens: “We zijn met ons bedrijf vooral lokaal aanwezig in Brabant. We hebben allebei jarenlang bij DTZ gewerkt. Daar hebben we de voordelen kunnen ervaren van werken bij een landelijk opererende organisatie. Het lag voor ons dus voor de hand om partner te worden van Dynamis. Met haar doelstelling en activiteiten sluit Dynamis uitstekend aan bij onze wens om onderdeel te willen uitmaken van een landelijk netwerk.”

Dynamis Logistiek

Een paar jaar geleden heeft Rens samen met andere aangesloten partners Dynamis Logistiek opgericht. Doel hiervan is om opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn op het gebied van logistiek vastgoed. Een team van specialisten op het gebied van logistiek vastgoed met lokale marktkennis houdt de regionale en landelijke vraag en het aanbod scherp in de gaten. “We zien dat we hierdoor écht toegevoegde waarde bieden aan opdrachtgevers met een regio overschrijdende vraag!”

Nieuw elan

Rens is blij met hoe Wilfred van der Neut, voormalig directeur van Dynamis, het landelijke makelaarsverband de afgelopen drie jaar op de kaart heeft gezet. Jeroen Kroondijk is hem per 1 juli opgevolgd. Rens verwacht dat met het nieuw elan en ook nieuwe energie van Jeroen Dynamis de komende jaren verder zal vormgeven.

Spannende tijden

Rens geeft graag zijn visie op de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Volgens hem gaat de sector spannende tijden tegemoet. Rens: “Er is een tekort aan kwalitatief hoogwaardige bedrijfsruimten voor het MKB. De verhouding tussen de stichtingskosten en de huurprijzen is scheef. Om de markt in beweging te houden, moeten we creatief zijn!”

Slimme oplossingen

Zelf is Rens achter de schermen druk bezig met de ontwikkeling van innovatieve samenwerkingsvormen op het gebied van bedrijfsruimten en logistiek vastgoed. Hij ontwikkelt deze slimme oplossingen samen met andere marktpartijen om dat tekort op te lossen. “Binnenkort kunnen we daar zeker meer over bekendmaken!”, aldus Rens.

8 t/m 10 oktober: EXPO REAL

Rens was al eens op de EXPO REAL Daarnaast is hij ook meerdere keren op de logistieke vastgoedbeurs in München geweest. Dit jaar gaat hij ook. Deze internationale vastgoedbeurs in München is voor hem, net als de PROVADA, dé uitgesproken mogelijkheid om in korte tijd veel opdrachtgevers en relaties te spreken. Rens: “Zonder een afspraak te hoeven maken, kom je op die beursdagen op een ongedwongen manier veel mensen tegen, die je graag wil spreken. Heel efficiënt dus.”

Go to EXPO: Op de racefiets naar München!

In plaats van met het vliegtuig of de auto gaat Rens dit jaar met de racefiets naar München! Van vrijdag 5 t/m dinsdag 9 oktober fietst hij samen met collega’s vanuit de Dynamis locatie in Heerlen naar de EXPO REAL in München. Het team fietst 200 kilometer per dag. De fakkel van het Dynamis-logo nemen ze mee tijdens deze tour.

Goed doel; het Leontienhuis

Het goede doel waarvoor het team fietst, is het Leontienhuis. Dit inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten is een initiatief van Leontien van Moorsel, voormalig topwielrenster. De keuze voor dit goede doel is niet geheel toevallig, omdat Dynamis eind 2017 het Leontienhuis, een verbouwde woonboerderij in Zevenhuizen (Zuid-Holland), nog op basis van duurzaamheid heeft getaxeerd.

“Als ondernemer vind ik het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn. Juist door actief te zijn in de samenleving, hoor je wat mensen bezighoudt en beweegt. Dat vind ik belangrijk, zowel zakelijk als privé,” aldus Rens.

Pittige uitdaging

Rens: “Wielrennen is mijn hobby. Ik zit bij een fietsclubje in de buurt, dat elke zondag en in de zomer ook elke woensdagavond fietst”. Ondanks dat Rens een goede conditie heeft en diverse toertochten, waaronder de Amstel Gold Race, heeft gefietst, vindt hij de ‘Go to EXPO’ een pittige uitdaging. Rens benut de ‘Go to EXPO’ ook als bezinningsdagen. “Wat ben ik aan het doen? Welke koers wil ik varen op weg naar de uitdagingen van 2019? Dat zijn allemaal vragen, die ik mezelf zal stellen op de racefiets naar München.”

Sponsor Arjan Rens!

Meer informatie over het sponsoren van het team van de Dynamis ‘Go to EXPO’ staat op Dynamis.

Meer over ‘Go to EXPO’ en sponsoring

Van vrijdag 5 t/m dinsdag 9 oktober fietsen medewerkers vanuit de Dynamis locatie in Heerlen naar de EXPO REAL in München. Het team fietst 200 kilometer per dag. De fakkel uit het Dynamis-logo nemen ze mee tijdens deze tour. Het goede doel waarvoor het team fietst, is het Leontienhuis. Dit inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten is een initiatief van Leontien van Moorsel, voormalig topwielrenster. Sponsort uw bedrijf dit wielerevenement en daarmee het Leontienhuis ook? Meer informatie over de sponsormogelijkheden, zie www.dynamis.nl/go-to-expo

sponsors: Sure, Al Grafiek, Holland Property Plaza, Brederode EXPO, Image Building, Dekkers van Gerwen en PROVADA.

Dit artikel is onderdeel van de interviewreeks in het kader van de Dynamis ‘Go to EXPO’.

Zie ook Peter Schreuter, Managing Director PROVADA: “Are we fit for the future? is het thema van de PROVADA 2019!”

Lees meer blogs en interviews over Go to EXPO zie categorie Go to EXPO

Interessant nieuws

Bekijk overzicht

Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Bedankt! Mede dankzij uw steun voor onze sponsoractie Go to Expo München hebben de wielrenners de finish gehaald. Bekijk de terugblik: van de hoogtepunten tot het moment dat de...

Go to Expo: een terugblik en kijkje achter de schermen

Bedankt! Mede dankzij uw steun voor onze sponsoractie Go to Expo München hebben de wielrenners de finish gehaald. Bekijk de terugblik: van de hoogtepunten tot het moment dat de...
Bekijk overzicht