Jeroen Kroondijk, directeur Dynamis: “De meest eigentijdse full-service huisvestingspartner in Nederland zijn voor onze klanten.  Dat is mijn uitdaging!”
04-10-2018

Jeroen Kroondijk, directeur Dynamis: “De meest eigentijdse full-service huisvestingspartner in Nederland zijn voor onze klanten. Dat is mijn uitdaging!”

Sinds 1 juli heeft Dynamis een nieuwe directeur, Jeroen Kroondijk. Hij is nog geen bekende in de vastgoedsector. Reden genoeg om in dit interview meer over zijn achtergrond en drijfveren te weten te komen. Kroondijk gaat onder meer in op zijn carrière ontwikkelingen en zijn passie voor design, kunst en architectuur. Ook vertelt hij over de Dynamis ‘Go to EXPO’. Deze wielrentocht van Heerlen naar de EXPO REAL in München vindt plaats van 5 t/m 9 oktober. Het Leontienhuis is het goede doel, waarvoor gefietst wordt.

Dynamis is de overkoepelende, landelijke fullservice-organisatie voor hun 13 vastgoedpartners en de 40 vestigingen in het land. Zij faciliteert haar partners op het gebied van research, kennisdeling, marketing en landelijke naamsbekendheid. Daarnaast begeleidt Dynamis opdrachtgevers bij hun landelijke vastgoedvraagstukken. Dynamis viert dit jaar haar 25 jarig jubileum.

Trotse Brabander
Jeroen Kroondijk (1969) is geboren en getogen in Brabant. Hij woont in Vught en is er trots op om Brabander te zijn. Kroondijk studeerde Economie (drs.) en Bedrijfskunde (MBA) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij onder meer als consultant bij KPN en Nuon en als CPO bij NIBC Bank.

Passie voor design en kunst
Kroondijk heeft van jongs af aan al een passie voor design, kunst en architectuur. “Ik word blij van markante architectuur en interieurs en probeer tijdens mijn reizen altijd even de iconische gebouwen van de stad te bekijken. Een bezoek aan New York zonder het Chrysler Building te zien is bijvoorbeeld geen optie.”

Kroondijk heeft samen met zijn moeder al jarenlang een galerie in Den Bosch. Hij is op jonge leeftijd begonnen met de handel in antiek, design en toegepaste kunst; kunst dat dus ook een praktisch nut en daarmee een functie heeft. “Ik geniet van deze hobby waar ik mijn passie in kwijt kan en gelukkig heb ik dit samen met mijn ouders kunnen invullen. Tegelijkertijd ben ik blij dat het een hobby gebleven is want ik gedij beter in grotere organisatie waar ik samen met collega’s kan bouwen aan kwaliteit en resultaten”.

Verantwoordelijk voor vastgoed
Na zijn werk als inkoopmanager bij Nuon vervulde Kroondijk van 2009 tot 2015 de functie van Chief Procurement Officer (CPO) bij NIBC. Na twee jaar werd hij tevens directeur van het Facilitair bedrijf en kreeg daarmee ook de verantwoordelijk voor het beheer van het eigen vastgoed van de bank. Kroondijk merkte toen al dat het hem veel voldoening gaf om met vastgoed bezig te zijn. Kroondijk: “Vooral de interactie met de stakeholders in die keten, zoals gemeenten, makelaars en projectontwikkelaars vond ik erg interessant.”

‘Change of scenery’
Via een landelijk netwerk van inkoopdirecteuren kwam hij in gesprek met een relatie, die een uitdagende opdracht voor hem had. Kroondijk besloot toen, in 2015, om als zelfstandige te starten. Hij vervulde onder meer interim procurement opdrachten voor NN Group en Aegon. In februari van dit jaar werd Kroondijk gebeld door een recruiter, die hem attendeerde op de functie van directeur bij Dynamis. “Ik had écht behoefte aan een ‘change of scenery’ en wilde bovendien graag weer eindverantwoordelijk zijn bij een bedrijf. De functie van directeur bij Dynamis is voor mij een enorme kans om in een werkgebied actief te zijn, waar mijn passie ligt!”

Veel meer dan Local Hero!
Met veel energie is Kroondijk op 1 juli van start gegaan als directeur bij Dynamis. Kroondijk: “Als Dynamis voelen we ons nog geen grote corporate, maar met ruim 600 medewerkers vraagt de organisatie wel om verbinding en structuur. “Alles waar ik mee bezig ben, of dat nu gaat over standaardisatie of bijvoorbeeld acquisitie, wordt ingevuld vanuit het perspectief van structuur en verbinding,” aldus Kroondijk. We hebben een enorme gevestigde positie in de lokale markt, maar kunnen nog veel méér zijn dan de lokale makelaar, de Local Hero!”

Landelijke speler
Kroondijk: “Het is mijn uitdaging om samen met de aangesloten partners de lokale kracht verder te verstevigen en deze nog meer te vertalen naar een landelijke positie. Dusdanig dat we door de grote marktpartijen ook écht als landelijke speler zullen worden gezien! De markt en onze klanten ervaren dit nu namelijk nog onvoldoende.”

Eerste ‘Go to EXPO’
Het initiatief voor de Dynamis ‘Go to EXPO’ is ontstaan na een brainstormsessie tussen het bestuur en de marketing afdeling van Dynamis. Doel van de Dynamis ‘Go to EXPO’ is om meer exposure te genereren rondom hun aanwezigheid op deze internationale vastgoedbeurs. Van vrijdag 5 t/m dinsdag 9 oktober fietsen medewerkers vanuit de Dynamis locatie in Heerlen naar de EXPO REAL in München. Het team fietst 200 kilometer per dag. De fakkel uit het Dynamis-logo nemen ze mee tijdens deze tour.

Goed doel; het Leontienhuis
Het goede doel waarvoor het team fietst, is het Leontienhuis. Dit inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten is een initiatief van Leontien van Moorsel, voormalig topwielrenster. De keuze voor dit goede doel is niet geheel toevallig, omdat Dynamis eind 2017 het Leontienhuis, een verbouwde woonboerderij in Zevenhuizen (Zuid-Holland), nog op basis van duurzaamheid heeft getaxeerd.

‘Go to EXPO’ sponsoren?
PROVADA en Brederode Expo dragen als shirtsponsor al hun steentje bij aan deze eerste Dynamis ‘Go to EXPO’. “Het zou geweldig zijn als ook andere bedrijven ons sportieve evenement en daarmee het mooie project van Leontien van Moorsel willen steunen! Meer informatie over de sponsormogelijkheden staat op onze website”, vult Kroondijk aan. Dynamis streeft er naar om volgend jaar met een nog grotere groep wielrenners van start te gaan.

Ontmoeting op de EXPO REAL?
Op de EXPO REAL organiseert Dynamis al jarenlang het ‘Dynamis Diner’, dat dit jaar plaatsvindt op dinsdagavond 9 oktober. Kroondijk: “Daarnaast is een selecte groep Dynamis partners, net als ik, een of meerdere dagen op deze beurs aanwezig. Het inplannen van een afspraak met ons tijdens de EXPO REAL kan via onze website. Graag tot ziens in München!”

Dit artikel is onderdeel van de interviewreeks in het kader van de Dynamis ‘Go to EXPO’.

Lees meer blogs en interviews over Go to EXPO zie categorie Go to EXPO

Meer informatie over de Go to EXPO actie
Meer informatie over Dynamis
Meer informatie over het Leontienhuis

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.