Open Huizendag: 8 tips!

Open Huizendag: 8 tips!

Zaterdag 6 oktober is van 11.00 tot 15.00 uur weer de NVM Open Huizen Dag. Ben je van plan een woning te kopen, dan is dit het moment waarop je vrijblijvend veel huizen in Nederland kunt bezichtigen. De Dynamis partners geven je graag wat waardevolle tips voor het bezoeken van woningen tijdens de Open Huizen Dag. Tip: bekijk ook meteen welke huizen van Dynamis partners meedoen en plan je route!

Tip 1: Stippel een route uit

Tijdens de Open Huizen Dag heb je vier uur de tijd om koophuizen te bekijken. Gezien de tijd is het handig van tevoren een route uit te stippelen. Kijk daarom hier vast bij welke huizen je graag een kijkje wilt nemen.

Tip 2: Maak een wensenlijst

Door een wensenlijstje te maken, vorm je een beeld van jouw droomhuis: wat verwacht je van het nieuwe huis en waar wil je precies wonen? Hoeveel slaapkamers moet het huis bijvoorbeeld hebben en wil je een grote tuin? En heel belangrijk: wat is jouw budget?

Tip 3: Geef een hand bij de deur

Je komt als vreemde bij iemand thuis. Een hand bij de deur breekt dan het ijs! Zo maak je als potentiële koper meteen een goede indruk.

Tip 4: Maak foto’s en aantekeningen

Maak tijdens de bezichtigingen – na akkoord van de verkopers – foto’s en aantekeningen van jouw eerste indruk, de kenmerken en de plus- en minpunten. Zo kan je de huizen achteraf makkelijk vergelijken.

Tip 5: Laat je gegevens achter

De Open Huizen Dag is een beetje een ruil. Als zoeker mag je laagdrempelig binnenkijken, in ruil laat je je e-mailadres of telefoonnummer achter. Natuurlijk belt een makelaar niet om het huis op te dringen, hij of zij wil vooral graag je feedback horen.

Tip 6. Laat wat horen

Het is voor verkopers prettig om iets van je terug te horen. Een bericht aan de makelaar op maandag is fijn, al is het maar om te laten weten dat je verder gaat kijken. Dat zou je zelf ook prettig vinden.

Tip 7. Er is geen haast

Er is geen haast, het is immers een bezichtiging. Er hoeft op een dag als deze geen koop worden gesloten. Bij echte interesse kun je natuurlijk altijd je eigen of de verkopend makelaar bellen.

Tip 8: Plan een tweede bezichtiging

Leuk huis gezien? Plan dan een tweede bezichtiging, zodat je het huis nog een keer kunt bekijken. Neem dan je eigen aankoopmakelaar mee voor een frisse blik en deskundig advies!

Welk droomhuis ga jij bekijken?

Op zoek naar een appartement in het centrum? Huis met een groot stuk grond, een villa in de Parken of Klik hier om de panden van de partners in Dynamis te zien die deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag van zaterdag 6 oktober.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie