Warmetruiendag 2019! Het lijkt wel lente
15-02-2019

Warmetruiendag 2019! Het lijkt wel lente

Bij Dynamis zitten we vandaag niet met een dikke truien aan: het is Warmetruiendag maar het lijkt wel lente. Het zonnetje schijnt en het is buiten 15 graden. De dag dat we de kachel een graadje lager zetten komt wellicht nog deze maand of anders vast volgende maand. Als het weer kouder wordt kunnen we alsnog een warme trui aantrekken en de kachel lager zetten. Zodat we onszelf verwarmen en niet de wereld.

13e keer

Dit is alweer de 13e Warmentruiendag. In totaal deden al 2 miljoen mensen mee aan dit initiatief om bewuster met energie en warmte om te gaan.

Wist je dat we

  • met één graad lager stoken maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen?
  • als we dit allemaal samen doen, op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden kunnen besparen?
  • als we elke dag Warmetruiendag vieren, we het jaarverbruik van een stad als Amsterdam besparen?

Trek ook thuis je trui niet uit!

Heb je vrij? Of lukt het niet je collega’s mee te laten doen? In je eigen huis kun je ook héél goed aan Warmetruiendag doen. Niet alleen vandaag, maar het hele jaar door. MilieuCentraal heeft een aantal klimaatklappers op een rij gezet, waaronder een aantal handige energiebespaartips voor je eigen huis. Bekijk wat jij kunt doen.

Samen delen, wat is jouw tip?

Warmetruiendag is hét moment in het jaar om stil te staan bij ons energiegedrag en onze energiebesparingssuccessen en slimme innovaties. Het is ook dé dag om alledaagse duurzame oplossingen met elkaar te delen. Want samen energie besparen, geeft energie! Dus … wat is jouw tip? Laat je tip achter op onze facebookpagina.

Informatie nodig?

IE10 wordt niet ondersteund. U gebruikt een NIET ONDERSTEUNDE versie van Internet Explorer.
Gebruik of download een moderne browser.